Incearca Mancare argentiniana la restaurantele cu livrare in orasul tau

Cele mai populare orase
Mancare argentiniana

Bucataria Argentiniană

Felul clasic argentinian este asado, un grătar mixt care cuprinde atât achuras (măruntaie), cât și cârnați chorizo (mai puțin picanți decât cei din Mexic), vacio (fleică), costillas (costiță) și alte feluri de carne. De obicei se prepară cu chimichurri marinade pe bază de usturoi si nu foarte picant – altfel de mâncăruri sunt rareori pe placul argentinienilor - și poate include, de asemenea, carne de pui sau de porc și ardei copți. În Patagonia, punctul de atracție al acestei mâncări este mielul suculent, de obicei fript la proțap. În unele zone se folosește chiar capră. Majoritatea argentinienilor preferă carne de vită bien cocido (bine făcută), dar unii comandă apunto (gătită mediu) sau jugoso (în sânge). Anumite feluri de mâncare pot fi considerate „de răsfaț”. Vândut deseori la tarabe, choripanul înconjoară cârnatul chorizo fript cu o crustă și este garnisit cu chimichurri sau muștar. Milanesa este un cotlet în foitaj, de obicei prăjit (și de aceea unsuros), dar câteodată este și copt. Felurile de mâncare cu vânat, cum ar fi venado (căprioară sau cerb), jabalí (mistreț), ñandú (struț) și guanaco, majotitatea din Patagonia, își fac încet loc pe meniurile argentiniene.

 

Sursa:Wikipedia

Toate Orasele din Judet